Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban rendeztük meg a dél-alföldi Házas Hétvége közösség „Első Hétvége” nevű programját, 2017. március 10-12. között. A rendezvény a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének támogatásával valósult meg.
14 házaspár vett részt ezen a programon. Az előadók (három felkészült házaspár és egy pap) életük, kapcsolatuk megélt példáit tárták a jelenlevők elé, ezzel segítve őket, hogy a bevezetők témáit a saját életükre vonatkoztatva átbeszélhessék, ki-ki a saját szobájában, négyszemközt. A Hétvége célja, hogy a párok visszataláljanak az első szeretetükhöz, megújuljon és megerősödjön a házastársi kapcsolatuk. A program rávilágít, hogy nem törvényszerű a házasságok elszürkülése, mindig lehet tenni azért, hogy egy kapcsolat lüktető, friss, élettel teli legyen. Ahhoz ad segítséget, hogy a párok a hétköznapokban is tudjanak egyre növekvő szeretetben élni, jelekké válni családjuk és környezetük számára. A résztvevő párok mindegyike nagyon nyitott volt, belesimultak a program menetébe. Bízunk abban, hogy kapcsolatukban valóban megerősödtek.
A közösség régebbi tagjai sok segítséget adtak ennek a programnak a megvalósításához, imáikkal és szolgáló jelenlétükkel. A záró szentmisére megtelt a Zöldfás templom,  közösen adtunk hálát Istennek a kapott kegyelmekért.

Kondé László és Margit

Comments are closed.