BORDÁNYI CSALÁDKÖZÖSSÉG

A Bordányi Szent István Plébánia családközössége 2011. adventjén alakult olyan bordányi családok részvételével, akik rendszeresen járnak szentmisére. A közösséget jelenleg nyolc-tíz család alkotja, akik háromhetente találkoznak egymással nyáron hosszabb szünetet tartva. Ezen kívül gyakran vannak olyan programok is, amelyekbe több család is bekapcsolódik az egyházközségből. Ilyen rendezvényeinken alkalmanként 12-15 család is részt vesz.
Az első évben havi rendszerességgel találkoztunk. A csoporttalálkozókat a szombat esti szentmisék után az önkormányzat által fenntartott Gondozási Központban tartjuk, ahol a gyerekekre a helyi Karitasz segítői vigyáznak. Amíg ők játszanak, beszélgetnek, barátságok szövődnek köztük, addig a felnőttek előadáson vesznek részt, melynek végeztével kezdetét veszik a hosszasan elnyúló beszélgetések.
Az elmúlt időszakban volt előadás a férfi-női szerepekről, az apaszerep fontosságáról, krízis helyzetek megoldásáról, a házasság folytonos megújításának szükségességéről, a gyermekek munkára neveléséről, a családi ima fontosságáról a hit évében. Több alkalommal néztünk meg filmet, amit utána megbeszéltünk.
A 2013/14 munkaévet a csoport közös szentmisével kezdte, amelyen a házaspárok külön-külön áldásban részesültek. Idén is több vendég előadót hívtunk. Március 16-án a családközösség kirándulást szervezett 42 fő részvételével Máriaradnára. Ez a híres kegyhely a mai Románia területén található.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinket megismertessük településünk természeti értékeivel, ezért szeretnénk számukra minél több kirándulást szervezni. Elsőként 2013. április végén a Béke dűlőben található Lapéta-széken túráztunk és fedeztük fel közösen a természet szépségeit.
2014. október 3-án a közösség vendége volt Bíró László püspök atya a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caládügyi Bizottságának elnöke. Előadásán kb kétszáz fő vett részt a környező településekről és Bordányból. A püspök atya előadásában a házasság szentségéről és a családegyház modelljéről beszélt. Jövő évben is várjuk a püspök atyát.
2014. őszétől új plébánosunk: Janes Zoltán is bekapcsolódik a csoport munkájába. Idei évben is tervezünk adventi koszorúkötést, közös szilveszterezést, kirándulást a csoport foglalkozások mellett.
Lippai Judit
bordányi családcsoport

SZEGED-GYÁLARÉTI CSALÁDCSOPORT

  hamarosan….

ÚJSZEGEDI CSALÁDCSOPORT

  • A családcsoport életéről itt olvasható beszámoló:

Újszegedi Római Katolikus Plébánia honlapja

ÚJSZEGEDI NÁZÁRET CSALÁDCSOPORT

   • A családcsoport elérhető ezen az e-mail címen: nazaretcsaladcsoport@gmail.com

Názáret Családcsoport

RÖSZKEI CSALÁDCSOPORT

  hamarosan….

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI CSALÁDCSOPORT

  • A családcsoport életéről itt olvasható beszámoló:

Hódmezővásárhelyi plébániák honlapja

CSONGRÁDI CSALÁDCSOPORT

  hamarosan….

SZENTESI CSALÁDCSOPORT

  hamarosan….

BÉKÉSCSABAI CSALÁDCSOPORT

  hamarosan….

KATONA NÁNDOR KÖZÖSSÉG

  hamarosan….