Irgalmasság éve egyházmegyénkben

irgalmassag_hiv_logo“Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak!” (Mt 5,7)

Az Irgalmasság Évét meghirdető bullájában Ferenc pápa kifejezi mindannyiunkat érintő kívánságát: “Őszinte vágyam, hogy a keresztény nép a Jubileum ideje alatt elmélkedjen az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről.” A következő mondatban magyarázatát is adja annak miért tartja ezt különösen fontosnak: “Ez az egyik módja annak, hogy lelkiismeretünk – mely gyakran elszunnyad a szegénység drámája előtt – fölébredjen, és egyre mélyebbre hatoljunk az evangélium szívébe, ahol a szegények az isteni irgalmasság különleges kedvezményezettjei.

Mi ebben a szent évben csatlakozunk felhívásához és minden hónapban egy-egy testi és lelki cselekedetet állítunk fókuszba és tesszük elmélkedésünk és cselekvésünk irányának tárgyává. Püspök atya pasztorális levelében kiemeli, hogy a legfontosabb az, hogy „az egyházmegye minden plébániája, közössége saját életében is gyümölcsözően élje meg az Irgalmasság Évét.”

Ehhez úgy szeretnénk hozzájárulni, hogy minden irgalmasságot közvetítő cselekedethez egy bevezetőt, bibliai részeket, lelki olvasmányokat, rövid videókat illetve egyéni és közösségi gyakorlási lehetőségeket kínálunk. A segédanyagot lelkipásztoroknak, katekétáknak és minden jószándékú, az irgalmasságot gyakorló embernek készítettük.

Várjuk a visszajelzéseket, illetve a helyi sikeres kezdeményezésekről szóló beszámolókat a pasztoralishelynok@gmail.com címre.